2019年12月四级第二套听力解析(徐州新东方)











  5. What does the news report say about the raccoon, a small cat like animal?

  由首句A raccoon, a small cat like animal climbed to the top of a 25-story sky scraper early on Wednesday. It was captured after becoming an online star across the world.可知浣熊爬上了25层楼高的摩天大楼的顶部,然后在成为网红之后被捕获了。

  6. What will the wildlife management company do with the captured raccoon?

  由A private wildlife management company will release the animal into the wild可知,这家公司将会把它放生回野外。

  7. What did one online post say?

  由尾句One online post said that the raccoon has succeeded in uniting the country the way no politician could可知,浣熊成功地团结了这个国家,这是任何政治家都无法做到的。

  Conversation 1

  W: I have really amazing news. I just got a text message from my bank, saying my salary has been deposited in my account.

  M: Getting paid as good. But I don't understand why you're so excited. It happens every month.

  W: Well, I've been working for a few years. In fact, I worked all through university, but I only had part time jobs then. So this is the first time I've ever been paid for a month of full time work.

  M: Well, then you must feel great. I mean, it’s been two decades, but I can still remember when I got my first real salary. I was happy for day. I felt like it was a small fortune, even though it wasn’t.

  W: I've never earned so much money before. And there's so many things I'd like to do with it.Whatdid you do with your first pay?

  M: I bought a new suit for work and took my parents to a nice restaurant to celebrate. Maybe you could do the same.

  W: I have enough professional clothes. And my parents are across the country. So seeing them is impossible. But some people from the office are members of a gym. I want to join. And my university classmates are arranging a trip to visit our old campus, and I'd love to go with them, but I can't afford both.

  M: If I were you. I join the gym because it's a good way to stay healthy, and it might help you build a stronger relationship with your colleagues. And good relationships are key to a successful career.

  W: Hm. You're right. Thanks for the advice. I'm taking it.

  Question 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.

  8. Why did the woman feel excited?

  由对话开头I just got a text message from my bank, saying my salary has been deposited in my account和女士所说的第二段话So this is the first time I've ever been paid for a month of full time work所知,女士说她的薪水刚刚已经存入银行账户,这是她第一个月的全职工资。

  9. When did the man get his first full time job?

  由it’s been two decades, but I can still remember when I got my first real salary可知,男士得到第一份工资已经有20年了。

  10. What did the man do when he got his first pay?

  由I bought a new suit for work and took my parents to a nice restaurant to celebrate可知,男士得到第一份工资后买了一身新工作装,带父母去了一家很好的餐厅庆祝。

  11. What does the woman say she is going to?

  由最后男士所说I join the gym以及女士所说Thanks for the advice. I'm taking it可知,女士将会去健身房。

  Conversation 2

  W: What's going on with you lately? You seem so distracted. Like you aren't really listening to anything. I say.

  M: I know. I'm sorry. I can't seem to focus on anything, because I still haven't decided if I should accept the offer for that phd program in London, or if I should take the job offer in New York.

  W: Look, it's a tough decision, but you're running out of time, aren't you? I thought you said the company expected an answer by the end of the month.

  M: Actually, it's the beginning of next month for the job, but the university needs a decision by the end of the week. So I have to act quickly.

  M: You definitely need advice for the important decision like this. So who have you talked to about it? What does your family think? And your adviser for your matters program?

  M: I've asked their advice and that's part of the problem. My parents want me to get the degree, but my advisor thinks it's time for me to get more work experience.

  W: What do you mean by part of the problem? Oh, wait,it's your girlfriend, isn't it? You've been dating since your first year of university, so that six years now. She must have an opinion about all this. I mean isn't it time for you to think about getting married?

  M: I do want to get married, but she thinks we need to wait until we've launched our careers. Plus, she's not sure what she'll be doing next year. She's considering a job in England and one in Australia. And her parents are pushing for the latter.

  Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.

内容版权声明:除非注明,否则皆为本站原创文章。

转载注明出处:http://acg.inmoke.com/zixun/erciyuanzixun/1612.html